ΠΕ 28.6 18:00 Πλ. Αγίου Θεράποντα | Πορεία υπεράσπισης της Υφανέτ

Τη Δευτέρα 11/06/2012 και γύρω στη 1:30 τη νύχτα η κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ δέχτηκε επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς στην πόρτα της. Παρόμοια επίθεση έγινε λίγο αργότερα και στην κατάληψη του Ορφανοτροφείου.

Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και εξαπλώνεται. Άνθρωποι οδηγούνται στην εξαθλίωση χωρίς πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Ο εκβιασμός της ανεργίας οδηγεί σε μια άνευ προηγουμένου υποτίμηση των ζωών μας. Κομμάτι αυτής της καπιταλιστικής επίθεσης είναι εφεδρείες του συστήματος όπως η Χρυσή Αυγή που κάνουν σαφές ότι όποιος δεν πειθαρχήσει θα έχει να αντιμετωπίσει τη βία της εθνικής κοινότητας. Ανάμεσα σε αυτούς που ήδη γεύονται αυτή τη βία, κεντρικές φιγούρες είναι οι μετανάστες που κυνηγούνται από τις φασιστικές και κρατικές ορδές.

Αυτό όμως είναι μόνο η μια όψη της πραγματικότητας.

Βρισκόμαστε πλάι σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σε πολιτικές και κοινωνικές συλλογικοποιήσεις που κινούνται ενάντια στον κοινωνικό εκφασισμό. Συναντιόμαστε σε κοινούς αγώνες, σε μη κομματικές συνελεύσεις γειτονιών, σε οριζόντια σωματεία βάσης και εργατικές συλλογικότητες, στις αδιαμεσολάβητες πρωτοβουλίες, στις σχολές και τα σχολεία. Αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια σε χαράτσια σε μειώσεις μισθών, για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Οργανώνουμε δράσεις και πορείες, δημιουργούμε ανοιχτούς κοινωνικούς χώρους, σημεία αντίστασης και συνάντησης. Όλα αυτά με τεράστιο κόπο και προσπάθεια. Δύο τέτοιοι χώροι αντίστασης στην πόλη της θεσσαλονίκης δέχθηκαν επίθεση. Όσοι σε αυτή τη συγκυρία βρίσκουν τον εαυτό τους σε τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν βάλει τις δικές τους προτεραιότητες. Τους υπενθυμίζουμε ότι ο πόλεμος μαίνεται αλλά βρίσκεται αλλού: στην προσπάθεια να σηκώσουμε κεφάλι απέναντι σε όσους μας κλέβουν τη ζωή, στην αντιπαράθεση και τις ρήξεις με τις σχέσεις εκμετάλλευσης και καταπίεσης, στην αναμέτρηση με τις καθημερινές μας αντιφάσεις.

Οι συνθήκες επιβάλλουν, περισσότερο από ποτέ,
να βγούμε από τα σπίτια μας,
να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας,
να αναπτύξουμε συλλογικές αντιστάσεις,
να δημιουργήσουμε τρόπους και δομές αλληλεγγύης και συντροφικότητας.

Ούτε βήμα πίσω
στον αγώνα για την ελευθερία.

ΠΟΡΕΙΑ Πέμπτη 28.6 18:00 στην πλατεία Αγίου Θεράποντα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *