Στη δημοκρατική αρένα με τα θηρία

Στη Δημοκρατική Αρένα με τα θηρία

Στο κεντρικό θεωρείο οι Άρχοντες
«προκειμένου να μην απολέσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια του συγκεκριμένου προγράμματος ο δήμος Θεσσαλονίκης υπέβαλε την σχετική πρόταση για τη δημιουργία ξενώνα προσφύγων αιτούντων ασύλου προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων. Η συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας θα υλοποιηθεί με εταίρους την Κοινωνική Οργάνωση νέων “ΑΡΣΙΣ” και το “Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες».                                                                                                      Γ. Μπουτάρης

Ο δήμαρχος ως γνήσιος επιχειρηματίας κυνηγάει το χρήμα και επιστρατεύει τις ΜΚΟ, γνωστές τόσο για τα σκάνδαλα όσο και για την ικανότητά τους να καλλιεργούν μια ψευδαίσθηση προσφοράς στην κοινότητα & ανθρωπιστικές αυταπάτες.

Στις κερκίδες αυτοί που διψούν για αίμα
«Η εγκατάσταση πολιτικών προσφύγων στην περιοχή της Τούμπας  θα φέρει αυτομάτως την γκετοποίηση και την υποβάθμιση της»
Επιτροπή Κατοίκων Τούμπας για την αξιοποίηση των αποθηκών ηλεκτρολογικού υλικού του δήμου Θεσσαλονίκης
Οι  φασιστικές επιτροπές  κατοίκων  έκαναν την εμφάνιση τους, στη γειτονιά μας με το εν λόγω όνομα. Μιλάνε για υποβάθμιση της περιοχής και εννοούν την υποτίμηση της  αξίας των ακινήτων τους. Λένε για υποβάθμιση της ζωής και εννοούν ότι δε θέλουν να βλέπουν πρόσωπα “ταλαίπωρων”(σύμφωνα με τα κείμενά τους) ανάμεσά τους. Γιατί τους χαλάνε την αισθητική. Γιατί δεν ταιριάζουν με τις προσόψεις των πολυκατοικιών τους. Και σπεύδουν να δηλώσουν πως δεν είναι ρατσιστές γιατί αυτό ακριβώς είναι: ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΙ, ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.

Κι απέξω όσες χορτάσαμε άρτο & θεάματα
Οι ΜΚΟ και οι ρατσιστικές επιτροπές κατοίκων μπορεί να διαφωνούν στο πόσο ανθρωπιστικά θα πρέπει να γίνει η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, αλλά συμφωνούν στην ουσία τους: Οι μετανάστες είναι πρόβλημα. Εμείς από την άλλη, αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας  στα σημεία συνάντησης όσων περισσεύουν, στις αυτοοργανωμένες συνελεύσεις  γειτονιάς όπου δεν κυριαρχεί η μισαλλοδοξία αλλά η αγωνία να αντισταθούμε στην ουσιαστική υποβάθμιση των ζωών μας. Θέλουμε να βρισκόμαστε στους κοινούς αγώνες με τους μετανάστες ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Γιατί οι μετανάστες για εμάς δεν είναι άβουλα όντα που θα άγονται και θα φέρονται όπως βολεύει τον δήμο και τους ρατσιστές κατοίκους, αλλά χειραφετημένα υποκείμενα  που αντιτίθενται στην τάση του καπιταλισμού να συνθλίψει τις ζωές τους  και να ελέγξει την κίνηση τους.

Δε χωράμε για όλους αυτούς τους λόγους
Για όλους τους λόγους του κόσμου
Μισαλλόδοξοι ρατσιστές φασίστες
ούτε στην Τούμπα ούτε πουθενά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *