Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Μ. Τόλη

ΤΟ ΧΑΚΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΑΣ

Στις 25/02 ο ολικός αρνητής στράτευσης Μιχάλης Τόλης, δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Αναθεωρητικό Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης. Σε αυτό θα εκδικαστούν οι εφέσεις που αφορούν τις δύο πρωτόδικες καταδίκες (14/03/2014 Στρατοδικείο Ρουφ, 14/05/2015 Στρατοδικείο Ιωαννίνων). Στον ίδιο έχουν επιβληθεί δύο πρόστιμα των 6.000 ευρώ για ανυποταξία, τα οποία συνειδητά δεν αποπληρώνει.

Η συνεχής δίωξη των αρνητών στράτευσης δείχνει την ξεκάθαρη στάση του κράτους, απέναντι σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής ενότητας. Μια ενότητα που τόσα χρόνια ενισχύεται, τόσο απο την εθνικιστική ρητορεία της δεξιάς, όσο και απο τον πατριωτισμό της αριστεράς. Παρελάσεις, συγκεντρώσεις συσπείρωσης του ελληνικού λαού απέναντι σε ξένους δανειστές, ξενοφοβικές φιέστες παππάδων και συνέχιση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής, επιφέρουν την τόνωση του εθνικού φρονήματος και την οχύρωση απέναντι σε “εξωτερικούς εχθρούς”. Ο στρατός, ως εγγυητής της εθνικής ασφάλειας, αλλά και ως μηχανισμός πειθάρχησης, αποτελεί βασικό πυλώνα του έθνους-κράτους, και ως τέτοιος θα πρέπει να ενισχύεται μέσω της υποχρεωτικής θητείας και των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Εμείς απο τη μεριάς μας δε βρίσκουμε τους εαυτούς μας στην κοινότητα του έθνους. Την διαταξική αυτή κοινότητα, που συμβάλει στην περεταίρω υποτίμηση της ζωής μας μέσω της αρμονικής συνύπαρξης με τα αφεντικά και του αποκλεισμού κομματιών της τάξης μας. Στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς και αυτές που αμφισβητούν την ιδεολογια του έθνους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ Μ.ΤΟΛΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *