ΠΕ 1.6 18:00 | Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Ε.Κ.Χ. Σχολείο

Το 2004 το 12ο Δημοτικό σχολείο (Β.Γεωργίου&Μπιζανίου) έκλεισε καθώς κρίθηκε ακατάλληλο λόγω προβλημάτων στη στατικότητα του. Οι μαθητές/τριες μεταφέρθηκαν και μέχρι σήμερα το 12ο δημοτικό φιλοξενείται σε λυόμενα κτήρια σε ακατάλληλες και ενδεχομένως επικίνδυνες εγκαταστάσεις. Η πρόθεση μεταφοράς στην αρχική του τοποθεσία μας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το ξεπέρασμα της κρίσης θα περάσει από επάνω μας.

Κτήρια, όπως αυτό του σχολείου, που παρέμεναν εγκαταλελειμμένα και απέκτησαν ζωή όταν κομμάτια της κοινωνίας προσπάθησαν να απαντήσουν στις ανάγκες και τις επιθυμίες τους μέσα από την αυτοοργάνωση, διεκδικούνται ξανά από το κράτος. Για εμάς όμως οι κατειλημμένοι χώροι λειτουργούν ως τόποι συνάντησης, ως κόμβοι κυκλοφορίας των αγώνων, ως σημεία συλλογικοποίησης. Και ως τέτοιους θέλουμε να τους υπερασπιστούμε. Ως παράθυρα σε νέες ανταγωνιστικές  κοινωνικές σχέσεις αμεσότητας και χαριστικότητας. Ως απόπειρες εναντίωσης στην υποτίμηση της ζωής μας.

Γιατί το ζήτημα δεν είναι η υπεράσπιση των τεσσάρων τοίχων αλλά τα δίκτυα σχέσεων και δομών που υπάρχουν μέσα τους. Γιατί για εμάς η υπεράσπιση των καταλήψεων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας κίνησης στα κοινωνικά πεδία, μέρος μιας συνολικής αμφισβήτησης και κοινωνικής αντεπίθεσης ενάντια στις σχέσεις εκμετάλλευσης και εξουσίας.

 

Ας το πούμε λοιπόν ξανά, οι καταλήψεις είναι κομμάτι των κοινωνικών αγώνων και ως τέτοιες θα τις υπερασπιστούμε.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη «Σχολείο»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *