ΠΑ 1.12 21:00 | Καφενείο οικονομικής ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα συντροφισσών

 

Οι διώξεις αφορούν σε έξι συντρόφους και συντρόφισσες από την πρώην συνέλευση No Lager στη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή τους σε δράσεις αλληλεγγύης κατά την απεργία πείνας έγκλειστων μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Παρανέστι Δράμας. Στις 23 Μαρτίου 23 μετανάστες, έγκλειστοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Παρανέστι, ξεκίνησαν απεργία πείνας με αίτημα την άμεση απελευθέρωση και νομιμοποίησή τους. Αναγνωρίζοντας ως παράλογη τη συνθήκη της κράτησής τους δεν δέχτηκαν να παραμένουν φυλακισμένοι περιμένοντας την όποια διαδικασία χορήγησης χαρτιών και ξεκίνησαν έναν αγώνα για τη διεκδίκηση της ελευθερίας τους, στηριζόμενοι στις δυνάμεις τους αλλά και στην έμπρακτη αλληλεγγύη του κινήματος που όφειλε να σταθεί αποφασιστικά δίπλα τους.
Αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες συμμετείχαν όντως δυναμικά σε διαδηλώσεις έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης, προσπαθώντας να χτίσουν μια κοινότητα αγώνα μαζί με τους έγκλειστους μετανάστες. Η ανάδειξη και η στήριξη του αγώνα τους ήταν αποφασιστικής σημασίας για την ανάπτυξη σχέσεων συντροφικότητας και εμπιστοσύνης αλλά και για την ίδια τη συνέχιση του αγώνα.
Ήταν ακριβώς αυτή η στάση των αλληλέγγυων που ενόχλησε τους ανθρωποφύλακες, οι οποίοι και αξιώθηκαν διώξεις για μια αυτονόητη πολιτική στάση ενάντια στον εγκλεισμό. Διώξεις που μειώνουν την αποφασιστικότητα των μεταναστών και την εξευτελιστική συνθήκη του εγκλεισμού, καθώς μας κατηγορούν ότι εμείς με την παρουσία μας υποκινήσαμε την εξέγερση και όχι η συνθήκη του εγκλεισμού καθεαυτή.

– Πρώην Συνέλευση No lager Θεσσαλονίκης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *