ΤΡ 27.2 9.00 Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης | Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Δημήτρη Δ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΡΩΕΣ

δε πολεμάμε για καμία πατρίδα και κανένα λαό

Την Τρίτη 27/2 έχει οριστεί το στρατοδικείο του συντρόφου Δημήτρη Δ. , ο οποίος επέλεξε τον δρόμο της ολικής άρνησης στράτευσης, αρνούμενος να ενταχθεί στο ελληνικό στράτευμα σε μία περίοδο που όλο και πιο έντονα προπαγανδίζεται ο κίνδυνος του εξωτερικού εχθρού.

Η συνεχής δίωξη των αρνητών στράτευσης δείχνει την ξεκάθαρη στάση του κράτους, απέναντι σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής ενότητας. Μια ενότητα που τόσα χρόνια ενισχύεται, τόσο απο την εθνικιστική ρητορεία της δεξιάς, όσο και απο τον πατριωτισμό της αριστεράς. Παρελάσεις, συγκεντρώσεις συσπείρωσης του ελληνικού λαού είτε απέναντι σε ξένους δανειστές είτε στο όνομα της Μακεδονίας, ξενοφοβικές-ομοφοβικές φιέστες παππάδων και συνέχιση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής, επιφέρουν την τόνωση του εθνικού φρονήματος και την οχύρωση απέναντι σε «εξωτερικούς εχθρούς». Ο στρατός, ως εγγυητής της εθνικής ασφάλειας, αλλά και ως μηχανισμός πειθάρχησης, αποτελεί βασικό πυλώνα του έθνους-κράτους, και ως τέτοιος θα πρέπει να ενισχύεται μέσω της υποχρεωτικής θητείας και των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Εμείς απο τη μεριάς μας δε βρίσκουμε τους εαυτούς μας στην κοινότητα του έθνους. Την διαταξική αυτή κοινότητα, που συμβάλει στην περεταίρω υποτίμηση της ζωής μας μέσω της αρμονικής συνύπαρξης με τα αφεντικά και του αποκλεισμού κομματιών της τάξης μας. Στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς και αυτές που αμφισβητούν την ιδεολογια του έθνους.

δε πολεμάμε για κάνενα κράτος και κανένα εθνικισμό

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *