Αλληλεγγύη στους διωκόμενους της εξέγερσης

Υπάρχουν ακόμη αιχμάλωτοι πολέμου!

Τα νέα κατηγορητήρια που στήνονται μέχρι και σήμερα για 6 συντρόφους στο Βόλο και 2 στην Ξάνθη αναδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο το εκδικητικό πρόσωπο της εξουσίας. Το κράτος αδυνατώντας να εφεύρει τους νέους μηχανισμούς αφομοίωσης, επιστρατεύει καινούργια σώματα ασφαλείας, ψηφίζει κουκουλονόμους, απειλεί με εκκενώσεις κατειλλημένων χώρων και συνεργάζεται ανοιχτά με ακροδεξιές ομάδες για να τρομοκρατήσει τους μετανάστες.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβρη αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμα μιας εξέγερσης, με εμφυλιοπολεμικά  χαρακτηριστικά. Έφερε αντιμέτωπα κομμάτια της κοινωνίας με διαφορετικά συμφέροντα, σχέσεις και ιδέες. Αυτή η τραυματική διάσταση της πραγματικότητας φόβισε, έπρεπε να μασκαρευτεί, να γίνει διαχειρίσιμη. Για όσους επέλεξαν να αντισταθούν η εξουσία επέβαλε παραδειγματικές κατηγορίες στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα. Όσον αφορά τους μετανάστες συλληφθέντες απελάθηκαν μαζικά.

Οι 6 προφυλακισμένοι και οι δεκάδες διωκόμενοι διαδηλωτές της εξέγερσης του Δεκέμβρη, είναι αιχμάλωτοι ενός αδιάκοπου κοινωνικού πολέμου. Ενός πολέμου που διεξάγεται σε όλα τα πεδία της καθημερινής ζωής. Από τα εργασιακά κάτεργα μέχρι τα σχολικά κελιά, από τις δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα μέχρι τους αγώνες στις φυλακές…

Κανείς δεν δικαιούται να παραμένει ανυποψίαστος σ’ αυτήν την πραγματικότητα. Όταν η κοινωνία επιλέγει την ουδετερότητα σ’ έναν πόλεμο που καθημερινά διεξάγεται ενάντια στα αντιστεκόμενα κομμάτια της από την εξουσία και τους μηχανισμούς ελέγχου και πειθάρχησης, τότε συναινεί στον αργό θάνατό της.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *