Άμεση απελευθέρωση του Ηλία Νικολάου

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ

Από τις 13/1/2009 ο αναρχικός Ηλίας Νικολάου βρίσκεται προφυλακισμένος για τον εμπρησμό των γραφείων της Δημοτικής Αστυνομίας Εύοσμου στη Θεσσαλονίκη, με μοναδικό στοιχείο την ψευδή κατάθεση ενός αστυνομικού. ο Ηλίας στοχοποιείται για μια ακόμη φορά, μετά τη λήξη της ομπρίας του για την υπόθεση που κατηγορούνταν μαζί με τον Β. Μποτζατζή και άλλους δύο συντρόφους. Το σαθρό κατηγορητήριο και η αναμενόμενη κατάρρευση της προηγούμενης σκευωρίας δεν εμπόδισε τις διωκτικές αρχές να στήσουν άλλη μια.

Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη η εξουσία κήρυξε έναν άνευ προηγούμενου πόλεμο σε όλα  τα κομμάτια της κοινωνίας που αντιστέκονται. Η έντονη δραστηριότητα του Η. Νικολάου στον αναρχικό χώρο φαίνεται να ενοχλεί. Η σύλληψη του εντάσσεται σε μια προσπάθεια απομόνωσης και συκοφάντησης των οργανωμένων πολιτικών κομματιών. Μια προσπάθεια οι ιδέες και οι πρακτικές των ριζοσπαστικών κινημάτων να μην διαχυθούν κοινωνικά. Αυτή η όσμωση που πραγματώθηκε τον Δεκέμβρη φόβισε τους άρχοντες αυτού του τόπου…

Η αλληλεγγύη σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι, σε όσους καθημερινά αντιστέκονται, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για μια κοινωνία ίσων και ελεύθερων, για μια κοινωνία χωρίς κράτος και εξουσία.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *