ΤΕ 18.2 9:00 Δικαστήρια Θεσσαλονίκης | Συγκέντρωσης αλληλεγγύης στο Σπύρο Στρατούλη και στους υπόλοιπους 19 διωκομένους για την υπόθεση “στέκια Θεσσαλονίκης”

Μετά απο συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση το καλοκαίρι του 2012 που περιελάμβανε εφόβους σε σπίτια, εργασιακούς χώρους και την κατάληψη Ορφανοτροφείου, συλλαμβάνονται 13 σύντροφοι και διώκονται άλλοι 17 ως μέλη της υποτιθέμενης οργάνωσης ” στέκια Θεσσαλονίκης”.

Η δίωξη και η βάφτιση του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου ως εγκληματική οργάνωση είναι ένα ακόμα μέσο για την κατασταλτική διαχείριση και πειθάρχηση όσων αντιστέκονται και στήνουν διαδικασίες αγώνα ενάντια στην υποτίμηση της ζωής, την καταστροφή του φυσικού τοπίου, τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις φυλακές. Όσω πράττουν το αυτονόητο, σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης, και υπερασπίζονται τις δομές και τους χώρους του  κινήματος, τις σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας, τις πολιτικές επιλογές και τους αγώνες ενάντια σ’ αυτόν τον κόσμο.

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου παραπέμπονται σε δίκη 20 κατηγορούμενοι, με τη σαθρή κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης να έχει αφαιρεθεί απο τον ανακριτή. Ανάμεσα τους και ο αγωνιστής κρατούμενος και σύντροφος Σπύρος Στρατούλης που στερείται εκδικητικά τις άδειες που έπαιρνε τα τελευταία χρόνια και την αναστολή της ποινής του λόγω της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Εμείς απο την πλευρά μας δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο σύντροφο Σπύρο Στρατούλη και τους υπόλοιπους 19 κατηγορούμενους που διώκονται για την υπόθεση “στέκια Θεσσαλονίκης”.

Συγκέντρωση
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου | 09:00 | Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *