ΠΑ 27.2 21:00 | Συναυλία αλληλεγγύης στους μετανάστες

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διαχείρισης της κρίσης απο τη πλευρά των αφεντικών με στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας τους. Έρχονται να ελέγξουν τη κινητικότητα της εργατικής δύναμης των μεταναστών στερώντας τους ακριβώς αυτό, το δικαίωμα στη μετακίνηση εντός και μεταξύ συνόρων.

Αποτέλεσαν μέρος της αναδιάρθρωσης που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια, αφενός υποτιμώντας ακραία ένα κομμάτι της κοινωνίας και αφετέρου κάνοντας άρρητα σαφές, το μέλλον που επιφυλάσσεται σε όσους και όσες δεν είναι αρκετά πειθαρχημένοι και παραγωγικοί.

Η κοινότητα του έθνους ανασυστήνεται με την κυβέρνηση να τίθεται επικεφαλής της διαχείρισης των κοινωνικών ζητημάτων, που απεκδυόμενα απο τα ανταγωνιστικά τους χαρακτηριστικά, γίνονται εθνική υπόθεση. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι μετανάστες δεν μπορούν παρά να αντιμετωπίζονται και πάλι ως πρόβλημα που χρήζει επίλυσης με ανθρωπιστικότερους όρους και σίγουρα εξευγενισμού: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα ονομάζονται πλέον κέντρα φιλοξενίας και η έτσι κι αλλιώς στέρηση της ελευθερίας των μεταναστών θα ονομάζεται “καθεστώς επιτηρούμενης ελευθερίας”.

Οι αγώνες τους είναι κομμάτι των δικών μας αγώνων,
μέχρι την καταστροφή των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/2
ELECTRO VAMPIRES +DJ set Amor Industrial (minimal, dark wave)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *