ΠΑ 12.2 22:00 | dj set + ΤΕ 17.2 9:00 | συγκέντρωση στα δικαστήρια

Στις 06/12/14, κατά τη διάρκεια πορείας στη μνήμη του Α.Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε απο τον μπάτσο Ε.Κορκωνέα το Δεκέμβρη του 2008, η αστυνομία επιτίθεται στη διαδήλωση, χτυπάει και συλλαμβάνει διαδηλωτές. Συνολικά συλλαμβάνονται 18 άτομα, απο τους οποίους οι 11 έχουν δικαστεί με κάποιους να αθωώνονται και άλλους να καταδικάζονται σε ποινές με αναστολή. Οι υπόλοιποι διαδηλωτές δικάζονται στις 17 Φλεβάρη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος επιλέγει να δείξει τα δόντια του σε όποιον αμφισβητεί την κοινωνική ειρήνη. Την ίδια επιθετική κίνηση αναγνωρίζουμε και στον εγκλεισμό μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στο χτύπημα απεργιακών κινητοποιήσεων, στον αποκλεισμό όλο και περισσότερων κοινωνικών κομματιώ από τις δομές περίθαλψης. Το μήνυμα είναι απλό: η εντατική και βίαιη απαξίωση της ζωής θα πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο, κάτω απο οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο, είτε αυτό είναι δεξιό, αριστερό ή εθνικοαπελυθερωτικό.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση δεν μένουμε απαθείς, αλλά δηλώνουμε: Η αλληλεγγύη δεν είναι απλά μια λέξη δίπλα στις άλλες. Η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπική ή συναισθηματική εκδήλωση. Δεν είναι ένα κινηματικό ισοδύναμο που ανταλλάσσεται και κυκλοφορεί ανα περιστάσεις.

Είναι η συλλογική ανάληψη πολιτικής ευθύνης για τις πράξεις που φορτώνουν ποινικές ευθύνες σε κάποιες από μας διαχωρισμένα. Είναι η αντίσταση στη διάσπαση της κοινότητας των αγωνιζόμενων. Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν:
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *