ΠΑ 28.10 22:00 | Αντιεθνικό Live

στις 20:00 bmx jam

στις 22:00 Hip-Hop Live: Δυστοπία. Local Guests, Πυράκανθος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι εθνικές γιορτές έρχονται για να αποσιωπήσουν τα προβλήματα και την μιζέρια της καθημερινότητας μας, αναβιώνοντας στιγμές από το ¨ένδοξο παρελθόν¨, προσπαθώντας να μας κάνουν να νιώσουμε με το ζόρι περήφανοι.

Ο εθνικισμός δημιουργεί και συγκροτεί με αυθαίρετες αναγωγές μια ενότητα η οποία βασίζεται στην εξάλειψη της διαφορετικότητας και στον αποκλεισμό αυτου ορίζει ως “ξένο”. Οι ίδιοι που πανηγυρίζουν την αντίσταση στους ¨ξένους κατακτητές¨ του παρελθόντος, είναι αυτοί που δεν θέλουν τα παιδιά των ¨ξένων¨, στα σχολεία. Οι ίδιοι που βάζουν μαθητές να παρελαύνουν σαν στρατιωτάκια, είναι αυτοί που φτιάχνουν τάγματα εφόδου για να κυνηγήσουν μετανάστες. Οι ίδιοι που δακρύζουν ¨με την αυτοθυσία των ηρώων του παρελθόντος¨, είναι αυτοί που μας ζητάνε να δουλέψουμε για ψίχουλα ή ¨μαύρα¨, προκειμένου να σωθεί η εθνική οικονομία.

Εμείς απ΄ την πλευρά μας ασφυκτιούμε στην κοινότητα του έθνους, γιατί απλούστατα δεν νιώθουμε ως κοινό τίποτα από τα παραπάνω που μας αποδίδεται με το στανιό. Οι δικές μας μνήμες φωλιάζουν στην ιστορία των ανθρώπων που αγωνίστηκαν ενάντια σε αυτόν τον κόσμο των εμπορευμάτων, της εκμετάλλευσης και του αποκλεισμού. Αναπνέουμε στις στιγμές που συναντιόμαστε και ψάχνουμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν στην καθημερινή ζωή και όχι σε ιδεολογικές κατασκευές  , στις στιγμές που προσπαθούμε να απαντήσουμε συλλογικά στις ανάγκες μας.  Η καρδιά μας χτυπάει στους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών , στο γκρέμισμα των διαχωρισμών που μας ταξινομούν σε έλληνες και ξένους. Έτσι κιαλλιως ,  έλληνες δεν νιώσαμε ποτέ.

ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ

ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *