ΠΑ 5.10 & ΔΕ 7.10 | Μπαρ οικ. ενίσχυσης των 3 συντροφισσών & Κάλεσμα στα Δικαστήρια Δράμας

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΤΩΝ ΜΕΝΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Παρασκευή 5.10 στις 21:00

Μπαρ οικονομικής ενίσχυσης των 3ων συντροφισσών

Δευτέρα 7.10 στις 9.00

Κάλεσμα αλληλεγγύης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Δράμας

Οι διώξεις αφορούν σε τρεις συντρόφισσες από την πρώην συνέλευση No Lager στη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή τους σε δράσεις αλληλεγγύης κατά την απεργία πείνας έγκλειστων μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Παρανέστι Δράμας. Στις 23 Μαρτίου 23 μετανάστες, έγκλειστοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Παρανέστι, ξεκίνησαν απεργία πείνας με αίτημα την άμεση απελευθέρωση και νομιμοποίησή τους. Αναγνωρίζοντας ως παράλογη τη συνθήκη της κράτησής τους δεν δέχτηκαν να παραμένουν φυλακισμένοι περιμένοντας την όποια διαδικασία χορήγησης χαρτιών και ξεκίνησαν έναν αγώνα για τη διεκδίκηση της ελευθερίας τους, στηριζόμενοι στις δυνάμεις τους αλλά και στην έμπρακτη αλληλεγγύη του κινήματος που όφειλε να σταθεί αποφασιστικά δίπλα τους.

Αυτή η αντίληψη της κοινότητας των αγωνιζομένων κατέστησε την αλληλεγγύη μας αυτονόητη και τις δυναμικές διαδηλώσεις έξω από τα κέντρα κράτησης μεταναστών συχνές. Η ανάδειξη και στήριξη των αγώνων τους ήταν αποφασιστικής σημασίας για την ανάπτυξη σχέσεων συντροφικότητας και εμπιστοσύνης αλλά και για την ίδια τη συνέχιση του αγώνα.

Η συγκεκριμένη δίκη έρχεται να ποινικοποιήσει την αλληλεγγύη στους αγώνες των μεταναστών, προσπαθώντας ταυτόχρονα να τους αφαιρέσει κάθε δυνατότητα αυτενέργειας καθώς η κατηγορία είναι «πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος». Ξέρουμε όμως ότι οι μετανάστες/ριες δεν έχουν σταματήσει να αγωνίζονται, προσπαθώντας κάθε φορά να αντισταθούν στην ολοένα εντεινόμενη υποτίμηση των ζωών τους (είτε αυτό συντελείται μέσω του εγκλεισμού, είτε στην εξώθησή τους έξω από τα κέντρα των πόλεων, είτε στην παράνομη εργασία, είτε των ρατσιστικών πογκρόμ).

Οι μετανάστες που αγωνίζονται καθημερινα δεν ειναι μόνοι. Οι συντρόφισσες μας που διώκονται δεν είναι μόνες. Στους αγώνες αλληλεγγύης στους μετανάστες, στους αγώνες ενάντια στην υποτίμηση, την εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση ήμασταν όλες μαζί!

Άμεση αθώωση των 3 κατηγορούμενων αλληλέγγυων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *