Θρέφοντας εθνικισμούς: Mακεδονικό ζήτημα, συγκυρία και ένας κινηματικός απολογισμός

 

Νέα έκδοση από τη Φάμπρικα Υφανέτ που θα ανέβει σύντομα στο blog, ολόκληρη σε pdf.

Αρχικά θα διατίθεται στο 3ήμερο του φεστιβάλ-συνεδρίου anti.nation και στη συνέχεια και σε άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους.

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο:

Το 2018 ήταν η χρονιά που θα μείνει στη συλλογική μνήμη ως η «η χρονιά των συλλαλητηρίων», η χρονιά που η αναθέρμανση του μακεδονικού ζητήματος οδήγησε φασίστες και πατριώτες όλων των ηλικιών να διαδηλώσουν, να επιτεθούν σε κινηματικούς χώρους, να συγκρουστούν με τις δυνάμεις καταστολής, να εμφανιστούν, τέλος πάντων, ως μία αντικαθεστωτική, «ριζοσπαστική» δύναμη στο δρόμο.

Η απάντηση του ανταγωνιστικού κινήματος σε όλα τα παραπάνω υπήρξε άμεση και πολυσχιδής, χωρίς να ισχυριζόμαστε, ωστόσο, ότι καταφέραμε να αποφύγουμε τις αντιφάσεις ή τα πισωγυρίσματα. Δυστυχώς, δεν ήταν λίγες οι φορές που αντιληφθήκαμε ότι τα γεγονότα μας ξεπερνούσαν, ότι οι αντιδράσεις μας κατάφερναν να λειτουργούν ως αναχώματα, αλλά χωρίς να μπορούμε οι ίδιοι να θέσουμε τους όρους της μάχης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε και την έκδοση αυτής της μπροσούρας –μία αποτύπωση του λόγου και της πράξης της συνέλευσης μας σ’ αυτήν τη συγκυρία· για την αξία της ιστορικής μνήμης και την αξιοποίηση της στους αγώνες του αύριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *