Για την εμφάνιση της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” έξω από την κατάληψη

Την Τρίτη 15.9, στη Θεσσαλονίκη υπήρχε καλεσμένη διαδήλωση στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους, με αφορμή τα γεγονότα στη Μόρια και τη συνεχιζόμενη δυστοπική συνθήκη που είναι αναγκασμένοι να βιώνουν οι μετανάστ(ρι)ες εκεί. Στη διαδήλωση καλούσε και η συλλογικότητα stop war on migrants. Λίγη ωρα πριν τη διαδήλωση, σύντροφοι μετέβησαν στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ όπου στεγάζεται η συλλογικότητα ώστε να μεταφέρουν το υλικό της πορείας στη συγκέντρωση (κείμενα, τρικακια, πανό, σημαίες).

Εκείνη την ώρα, κατέφθασαν 5 δικάβαλες μηχανές της αστυνομικής ομάδας ΔΡΑΣΗ (πρώην ΔΕΛΤΑ) και άμεσα ξεκίνησαν να απειλούν τους συντρόφους μας. Οι τραμπουκισμοί και οι προσπάθειες τρομοκράτησης σταμάτησαν μόνο μετά από αποδοκιμασίες που δέχτηκαν από γείτονες που άκουσαν τις φωνές και βγήκαν στα μπαλκόνια.

Στη συνέχεια, άνοιξαν και ξεκίνησαν να ψαχουλεύουν τσάντα συντρόφου που είχε ξεχάσει στο μηχανάκι του, ενώ ο ίδιος δεν ήταν παρών! Καμία αμφιβολία δεν έχουμε πως αν δεν είχαν αντιληφθεί ότι βιντεοσκοπούνταν, όλο και κάτι θα ‘παίρναν μαζί τους για “ενθύμιο”. Τελος, λίγο πριν φύγουν, φωτογραφίσανε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα τριγύρω, γιατί μάλλον είναι παράνομο να παρκάρεις κοντά σε κατάληψη.

Φαίνεται οτι κάποιοι δυσανασχετούν που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουν κυριευτεί από το μίσος προς το διαφορετικό, αλλά στέκονται αλληλέγγυοι στους/ις αγωνιζόμενους/ες μετανάστ-ρι-ες στη Μόρια και στα υπόλοιπα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

υ.γ. το βίντεο είναι τραβηγμένο μέσα από την κατάληψη και 10λεπτά μετά την άφιξη των μπάτσων. Το όλο σκηνικό κράτησε κάνα 20λεπτο.Μηχανοκίνητες ομάδες αστυνομικών συνέχισαν για λίγη ώρα να περνάνε από τους δρόμους γύρω απ’ την κατάληψη, ωστόσο οι σύντροφοί μας κατάφεραν εν τέλει να μεταβούν στη διαδήλωση.

SHUT DOWN ALL DETECTION CENTERS
FREEDOM & PAPERS FOR ALL MIGRANTS

Stop war on migrants
Φάμπρικα Υφανέτ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *