Σημειώσεις από το δωμάτιο της χημειοθεραπείας + ένας μικρός σχολιασμός

Σημειώσεις από το δωμάτιο της χημειοθεραπείας-endnotes 5 + ένας μικρός σχολιασμός για τη σχέση μας με την ιατρική, την ασθένεια και το σώμα μας.

Ολόκληρο το έντυπο : Σημειώσεις απο το δωμάτιο της χημειοθεραπείας

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο: “Το κείμενο «Σημειώσεις από το δωμάτιο της χημειοθεραπείας» της συντρόφισσας Jeanne Neton, μεταφράστηκε καθώς διαπραγματεύεται το ζήτημα της αντίληψης του σώματος μέσα από το πρίσμα της ασθένειας και συγκεκριμένα της μαστεκτομής, ως μιας επέμβασης για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και την αποτροπή επανεμφάνισής του. Μέσα από αυτό το κείμενο, που εξιστορεί μια άμεση εμπειρία σε πρωτοπρόσωπο και ενδυναμωτικό τόνο, πιστεύουμε ότι έρχονται στην επιφάνεια εξαιρετικά επίκαιρα ζητήματα για τη σύγχρονη συγκυρία, όπως η σχέση μας με την ιατρική, με το σώμα μας, ο τρόπος που διεκδικούμε την πρόσβαση στην περίθαλψη, αλλά και τις εαυτές μας μέσα στη συνθήκη της ασθένειας.”

Η μπροσούρα αυτή, τυπώθηκε τον Ιανουάριο του 2021 σε 1000 αντίτυπα. Διανέμεται χωρίς αντίτιμο σε στέκια, καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους και η κάλυψη των εξόδων γίνεται με ελεύθερη συνεισφορά. Ο πρωτότυπος τίτλος του κείμενου είναι “Notes from the Chemo Room”, η συγγραφέας η Jeanne Neton και εκδόθηκε στο 5ο τεύχος του περιοδικού End Notes το Φθινόπωρο του 2019. Η μετάφραση έγινε από τη συλλογικότητα Φάμπρικα Υφανέτ. Τόσο η μετάφραση, όσο και το κείμενο «για τη σχέση μας μας με την ιατρική, την ασθένεια και το σώμα μας» μπορούν να αναπαραχθούν ελεύθερα για τους σκοπούς του κοινωνικού ανταγωνισμού. Για παρατηρήσεις, κριτικές ή οποιαδήποτε ερώτηση, υπάρχει το contact@yfanet.net. Εναλλακτικά, κάθε Τρίτη στις 19:00, Ομήρου με Περδίκα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *