Τε 06.04 11:00 Καμάρα | Απεργιακή Πορεία

Δεν θα πληρώσουμε (και αυτήν) την κρίση του κεφαλαίου

Είτε στην Δύση είτε στην Ανατολή, είτε στις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, είτε στη Ρωσία και στην Κίνα, μια νέα πολεμική συνθήκη επιβάλλεται στις υποτελείς τάξεις: Φτωχοποίηση, εξαθλίωση, καταστολή. Αντίστοιχα, το ελληνικό κράτος εντείνει την πολεμική του προετοιμασία μέσα από εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων, την εμπλοκή του στους πολέμους στην Αφρική και στην Υεμένη, τον ανταγωνισμό για την νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά και την συμμετοχή του στον πόλεμο της Ουκρανίας. Στην πραγματικότητα η πιο σημαντική προετοιμασία που γίνεται είναι το χτίσιμο εκ νέου του εθνικού αφηγήματος απέναντι σε παλιούς και καινούργιους εχθρούς. Η εθνική ενότητα είναι ό,τι πιο κρίσιμο αυτή τη στιγμή για το κράτος καθώς μπορεί να δώσει την νομιμοποιήση να συνεχιστεί η υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης, να συνεχιστεί η εμπλοκή του ελληνικού κράτους σε αυτόν τον πόλεμο.

Για εμάς ο εχθρός είναι εδώ. Τα αφεντικά μας που είτε νόμιμα, είτε παράνομα κλέβουν την υπεραξία που παράγουμε. Οι ιδιοκτήτες της ΔΕΗ, οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου οι οποίοι μας φέρνουν λογαριασμούς ίσα με ένα ολόκληρο ενοίκιο. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων  οι οποίοι μας έχουν ανεβάσει το ενοίκιο στα ύψη. Τα σούπερ μάρκετ, που από την αρχή της πανδημίας δεν έχουν σταματήσει να κερδοφορούν στις πλάτες μας. Οι μπάτσοι που μας δέρνουν στις πλατείες, στις πορείες και στις απεργίες.

Εχθρός μας, λοιπόν, είναι ένας, το κεφαλαίο και δεν θέλουμε, ούτε μπορούμε να πληρώσουμε και αυτή την κρίση του. Το κάνουμε εδώ και 15 χρόνια.

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ

στη μετακύλιση της καπιταλιστικής κρίσης στο κόστος ζωης μας

στον πολεμο, στον μιλιταρισμο, στον εθνικισμό

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *