ΤΕ 20.04 10:00 Δικαστήρια Θεσσαλονίκης | Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες συντρόφους μας της 19/4.

Την Τρίτη 19 Απριλίου, για 2η συνεχόμενη ημέρα, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέρχονται μαζικά στο Α.Π.Θ με πρόφαση τη συνέχιση και την προστασία των εργασιών ανάπλασης του εκκενωμένου στεκιού στο βιολογικό.

Απέναντι στην εμφάνιση της αστυνομίας στους χώρους του πανεπιστημίου φοιτητικά υποκείμενα, φοιτητικά σχήματα και αγωνιζόμενες συγκεντρώθηκαν άμεσα στην πλατεία της Σ.Θ.Ε και έδειξαν έμπρακτα την αντίδρασή τους απέναντι στην έμμεση εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Για αυτό τον λόγο οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν δίστασαν να επιτεθούν αλλεπάλληλα σε όσους αμφισβητούσαν την παρουσία τους στο campus. Γιατί θυμούνται πως το περσινό φοιητικό κίνημα δεν «πάγωσε» απλά την επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά επιπλέον αμφισβήτησε τις απαγορεύσεις και τον αποκλεισμό των δημόσιων χώρων εν μέσω πανδημίας, την εντατικοποίηση των φοιτητών, τις απειλές για διαγραφές, την αναδιάρθωση αλλά και γενικότερα την παντοδυναμία του κεφαλαίου.

Για αυτό τον λόγο λοιπόν επέλεξαν να συλλάβουν τους 2 συντρόφους μας την Τρίτη 19 Απριλίου φορτώνοντάς τους πλήθος ανυπόστατων κατηγοριών, προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις και να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στα πανεπιστήμια, εκμεταλλευόμενοι την απουσία μεγάλου μέρους των φοιτητών κατά τη διάρκεια των διακοπών. Φοβούμενοι τον κίνδυνο επανασυγκρότησης ενός φοιτητικού κινήματος, εν μέσω πολλαπλών διαμαρτυριών (βλ. ΔΙΠΑΕ), επιλέγουν με τη σειρά τους να καλλιεργήσουν τον φόβο σκορπώντας ποινικές κατηγορίες.

Από τη πλευρά μας, δεν θα αφήσουμε να κατηγορηθούν μεμονωμένα άτομα απο εμάς για τις συλλογικές επιλογές του φοιτητικού κινήματος. Γιατί η αλληλεγγύη για εμάς δεν είναι απλά μία συναισθηματική έκφραση προς τους ανθρώπους μας αλλά και η συλλογική ανάληψη πολιτικής ευθύνης για τις πράξεις που φορτώνουν σε κάποιους απο εμάς διαχωρισμένα. Είναι η αντίσταση στη διάσπαση της κοινότητας των αγωνιζομένων.

Άμεση απελευθέρωση των 2 συντρόφων μας
Η αλληλεγγύη να ξορκίσει τον φόβο

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Τετάρτη 20 Απριλίου 10:00

Φάμπρικα Υφανέτ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *