ΤΡ. 13.12 19:00 ΚΑΜΑΡΑ | ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Πορεια αλληλεγγύης στις κοινότητες των ρομά
ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ
Αν κάτι συνεχίζει να φθηναίνει όλο και περισσότερο ανάμεσα στα αλλεπάλληλα κύματα αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσίων, αυτό είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής. Τα παραδείγματα δυστυχώς είναι πάρα πολλά: ρομά δολοφονούνται με σφαίρες στο ψαχνό για ψύλλου πήδημα, γυναίκες βιάζονται και κακοποιούνται σε καθημερινή βάση επειδή παρεκκλίνουν από τον ρόλο τους, μεταναστά πνίγονται κατά δεκάδες στο αιγαίο επειδή αναζητούν μια καλύτερη ζωή, ασθενείς πεθαίνουν στα νοσοκομεία γιατί δεν υπάρχουν υποδομές και προσωπικό, χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και απελπισίας.
Το γενικότερο κλίμα αντηχεί ακόμα τις δηλώσεις Πέτσα: «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει». Μια φράση ποτισμένη με κυνισμό, που προσπαθεί να κανονικοποιήσει την βία που δεχόμαστε καθημερινά και να την παρουσιάσει ως αυτονόητη. Όσοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, όσες περισσεύουν, όσα αποκλίνουν και δεν πειθαρχούν, μπορούν να θεωρούνται και αναλώσιμα. Η πίτα άλλωστε δεν φτάνει για όλους, είναι για τους τυχερούς και όσους συναινούν στη μιζέρια (σιωπηλά ή φωναχτά). Οι υπόλοιπες θα αλεστούν για να «βγούμε από την κρίση».
Οι χιλιάδες μπάτσοι που έχουν κάνει κατάληψη στις ζωές μας, είναι εδώ για να δεχθούμε όλη αυτή την βαρβαρότητα, ήσυχα και αδιαμαρτύρητα. Μπάτσοι να φυλάνε τους δρόμους, μπάτσοι να φυλάνε πολιτικούς, μπάτσοι να φυλάνε βιτρίνες και χριστουγεννιάτικα δέντρα, μπάτσοι να φυλάνε τα σύνορα, μπάτσοι στις καταλήψεις, μπάτσοι να φυλάνε μπάτσους που φυλάνε τα πανεπιστήμια και πάει λέγοντας. Πόση «ασφάλεια» να αντέξει κανείς; Πόση με-το-ζόρι-ευτυχία να πρέπει να καταπιούμε;
Όσοι, όσες και όσα ακόμα θέλουμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, δεν θα αφήσουμε την μοναξιά να μας συνθλίψει. Θα συναντηθούμε, θα μοιραστούμε τις αγωνίες μας και θα φέρουμε συλλογικά τις ανάγκες μας στο προσκήνιο, μέχρι να γίνουν ποτάμι και να τους πνίξει. Μέχρι ο θάνατος να μην έχει πια εξουσία.
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 13.12 – ΚΑΜΑΡΑ – 19:00
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *