Με την πανούκλα του εθνικισμού δεν ξεμπερδέψαμε ακόμη…

Με την πανούκλα του εθνικισμού δεν ξεμπερδέψαμε ακόμη…

Το Σάββατο 15/1/2005, το βράδυ, 4 άτομα δέχονται επίθεση από νεοναζί της οργάνωσης χρυσή αυγή εξώ από την κατάληψη της Terra Incognita στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την επόμενη μέρα 20 χρυσαυγίτες εμφανίζονται έξω από την ίδια κατάληψη και φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα, με τις πλάτες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο, 22/1/12005, το μεσημέρι, 250 αναρχικοί, αντιεξουσιαστές και αυτόνομοι σύντροφοι πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της χρυσής αυγής, και τα καταστρέφουν. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι αποχωρούν οργανωμένοι έχοντας δώσει την απάντηση που όφειλαν.

Οι φασιστικές συμπεριφορές, τα ρατσιστικά εγκλήματα και οι πατριωτικές ψυχώσεις δεν αποτελούν γνωρίσματα μιας ακραίας μειοψηφίας. Πάνω στη λάσπη των πατριωτικών συναισθημάτων, πρόσφορο έδαφος συνάντησης αφεντικών και υπηκόων, ανθίζουν ρατσιστικές επιθέσεις, εργασιακή και σεξουαλική εκμετάλλευση. Δεν πάει καιρός από τους ξυλοδαρμούς μεταναστών με αφορμή την ήττα της εθνικής ομάδας.

Η καθημερινή ήττα της ελληνικής κοινωνίας περνά στην αντεπίθεση, αναζητώντας την αίγλη της εθνικής υπερηφάνειας.

Οι αγώνες για την κοινωνική απελεθέρωση, ενάντια σε έθνη, κράτη και πατρίδες αποτελούν το έδαφος της συνάντησης όσων συνειδητά παραμένουν ζωντανοί αρνούμενοι τον αργό θάνατο της απάθειας και της υποταγής.

… Η ιστορία συνεχίζεται

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *