Ανακοίνωση για στοχοποίηση συντρόφων: Δίκυκλες απειλές

Στις 27/3, σε γνωστό δημοσιογραφικό site, ήρθε στη δημοσιότητα άρθρο με τίτλο “Αποκάλυψη: Λίστα με 21 δίκυκλα που «χτυπούν» αστυνομικούς”, το οποίο αναφερόταν σε επιθέσεις σε σπίτια αστυνομικών στην Αθήνα και στη σχετική λίστα με δίκυκλα, ύποπτα για τις εν λόγω επιθέσεις, που συντάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Η λίστα αυτή, αν και με κρυμμένα κάποια από τα στοιχεία των οχημάτων, παρέχει αρκετές πληροφορίες ώστε να είναι δυνατή η ταυτοποίηση – και επομένως η στοχοποίηση – των κατόχων τους. Στην συντριπτική πλειοψηφία πρόκειται για ανθρώπους ενεργούς σε πληθώρα αγώνων και κινημάτων.

Ακόμα, παρότι το άρθρο αναφέρεται σε επιθέσεις στην Αθήνα, με έκπληξη διαπιστώσαμε πως 18 από τα 21 μηχανάκια που κρίθηκαν ως “ύποπτα”, ανήκουν σε κόσμο που κατοικεί και αγωνίζεται καθημερινά στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχουμε αυταπάτες πως πρόκειται για κάποιο λάθος ή αμέλεια του αρθρογράφου. Τα “εσωτερικά έγγραφα” της ΕΛ.ΑΣ έτσι κι αλλιώς δεν διαρρέουν από μόνα τους. Ακριβώς επειδή αυτοί που τα συντάσσουν ξέρουν πολύ καλά πως η “αποκάλυψη” που εμπεριέχουν καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, δημιουργούνται επι τούτου: για να διαρρεύσουν, με σκοπό τρομοκρατήσουν τον κόσμο που επιμένει να δημιουργεί ρωγμές σε αυτήν την σάπια καθημερινότητα που μας επιβάλουν. Η ατομική στοχοποίηση αγωνιζόμενων άλλωστε είναι πολύ συχνά η απάντηση του κράτους στις συλλογικές αντιστάσεις, στους αγώνες και τα κινήματα που εμφανίζονται.

Η συγκεκριμένη διαρροή βέβαια στοχεύει και σε κάτι ακόμα. Να αορατοποιήσει τόσο την καθημερινή αστυνομική βια, όσο και τους αγώνες εναντίον της, δημιουργώντας μια εικόνα ότι η σύγκρουση αυτή  είναι κομμάτι μιας βεντέτας μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών με ατομικούς όρους. Όσο κι αν προσπαθούν να μεταφέρουν την συζήτηση στην αφάνεια της νύχτας όμως, μέσα από τους συλλογικούς μας αγώνες θα επιμένουμε να την επαναφέρουμε κάθε μέρα στην δημόσια σφαίρα.

Το συγκεκριμένο άρθρο επίσης, μέσω της λίστας υπόπτων που δημοσιοποιεί, αποφασίζει πως συγκεκριμένα άτομα είναι εν δυνάμει ένοχοι, ανοίγοντας το δρόμο για την κρατική και παρακρατική στοχοποίησή τους, επιτρέποντας σε τυχόν καλοθελητές να ταυτοποιήσουν τους κατόχους τους. Τα σκισμένα λάστιχα, τα χαρακωμένα αμάξια και η παρακολούθηση οχημάτων με “κοριούς” είναι έτσι κι αλλιώς γνωστή και διαχρονική πρακτική της αστυνομίας, με εντάλματα ή χωρίς.

Ξέρουμε πως οι διώξεις, οι στοχοποιήσεις και οι επιθέσεις δεν είναι προσωπική υπόθεση, αλλά συλλογική. Είναι η διαρκής προσπάθεια, από πλευράς κράτους, διάσπασης της κοινότητας των αγωνιζομένων και για αυτό ακριβώς δεν θα αφήσουμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας μόνες απέναντι στην καταστολή. Για ό,τι συμβεί στους/στις συντρόφους/ισσες μας από εδώ και πέρα, η ευθύνη βαραίνει την Ελληνική Αστυνομία και τους δημοσιογράφους-εντολοδόχους τους”.

Ή ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΤΟΠΙΑ
Ή ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΜΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *