ΠΑ 28.1 18:00 Καμάρα Ι Πορεία ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού και την έμφυλη βία

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ

Τα περιστατικά έμφυλης βίας που γνωστοποιούνται σχεδόν καθημερινά τελευταία στη δημόσια σφαίρα δεν μας ξαφνιάζουν πια, δεν μας ρίχνουν από τα σύννεφα. Μας εξοργίζουν και μας πληγώνουν ακόμα περισσότερο κάθε φορά. Μας εξοργίζει να πληροφορούμαστε καθημερινά για έναν ακόμη βιασμό, για μια ακόμη κακοποίηση, για μια ακόμη γυναικοκτονία. Για μια ακόμη φορά που οι φίλες μας παραβιάστηκαν και για μια ακόμη φορά που συνειδητοποιούμε ότι παραβιαστήκαμε εμείς.

Σιχαθήκαμε την ανοχή, το ξέπλυμα, τις ίσες αποστάσεις. Σιχαθήκαμε να είναι “δική μας δουλειά να προσέχουμε”. Σιχαθήκαμε να προσπαθούμε και πάλι να φταίμε. Και γενικά σιχαθήκαμε.

Θα είμαστε εδώ μέχρι να περπατάμε στους δρόμους χωρίς φόβο ό,τι ώρα γουστάρουμε. Μέχρι οι τοίχοι του σπιτιού της καθεμίας να κρύβουν αγάπη και στοργή και όχι τρόμο και κακοποίηση. Μέχρι στα μέρη που αράζουμε να νιώθουμε ελεύθερα ό,τι και αν φοράμε, όποιο και αν φιλάμε. Μέχρι να διαλύσουμε αυτό τον κόσμο που μας στριμώχνει σε έμφυλα κουτάκια, μέχρι οι σχέσεις που φτιάχνουμε να μας χωράνε. Μέχρι να στερέψουμε από δάκρυα και μέχρι να μην βγαίνει πια η φωνή μας.

Και πάνω απ’όλα θα είμαστε εδώ το ένα δίπλα στην άλλη, να συλλογικοποιήσουμε την οργή μας.

Να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ρωγμές στην πατριαρχική κανονικότητα και να την συνθλίψουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *