ΤΡ 24.6 19:00 | Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες μετανάστες της ΑΣΟΕΕ

 

Στις 8/4, η αστυνομία για μία ακόμη φορά περικυκλώνει την ΑΣΟΕΕ. Από τα γύρω στενά, ασφαλίτες και φασίστες, ομάδες δέλτα με την υποστήριξη των ματ αρχίζουν αν κυνηγάνε και να χτυπάνε κόσμο στο σωρό. Αποτέλεσμα ενός φοιτητη και 12 μεταναστών. Ο φοιτητής αφήνεται ελεύθερος αλλά οι 10 από τους συλληφθέντες μετανάστες εξακολουθούν να κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και αστυνομικά τμήματα έως και σήμερα με απόφαση της αστυνομίας, με την κατηγορία ότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.
Αυτό είναι το πιο πρόσφατο περιστατικό ενός διαρκούς πολέμου που διεξάγεται στην ΑΣΟΕΕ και αλλού από το κράτος κατά των μεταναστών εργατών. Η ΑΣΟΕΕ είναι μόνο ένα απο τα πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν τη στρατηγική διαχείρισης της κρίσης και του πλεονάζοντος εργατικού δυναμικού.
Οι μετανάστες όμως δεν μένουν άπραγοι, οργανώνονται οριζόντια, αντιμεωπίζουν συλλογικά μαζί με τους αλληλέγγυους τις επιθέσεις και αγωνίζονται για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια τους. Έχουν δημιουργήσει τη δική τους κοινότητα αγώνα, μαζί με ντόπιους, τη “συνέλευση μεταναστών & αλληλέγγυων ασοεε” που υπάρχει εδώ και 3 χρόνια και αποτελεί διαδικασία αγώνα όχι μόνο για την αντιμετώπιση των επιθέσεων αλλά και για την προώθηση της αλληλεγγύης και την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.
Το κράτος έχει επιστρατεύσει όλα τα μέσα (πρυτάνεις, μπάτσους, φασίστες, αγανακτισμένους καταστηματάρχες) προκειμένυ να τελειώνει μια και καλή με αυτόν τον αγώνα, τις σχέσεις που αυτός παράγει, το αντιφασιστικό ανάχωμα που έχει στηθεί στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Ο καθημερινός αγώνας των μεταναστών και των αλληλέγγυων στην ΑΣΟΕΕ μας δείχνει στην πράξη πως χτίζονται κοινότητες αγώνα μακριά απο διαχωρισμούς και ιεραρχίες, ενάντια στην εκμετάλλευση. Επιλέγουμε να υπερασπιστούμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι στο συγκεκριμένο αγώνα και σε κάθε αγώνα που αμφισβητεί τις κυρίαρχες καπιταλιστικές σχέσεις και στέκεται ενάντια στη περαιτέρω υποτίμηση μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *