Ελεύθερη Ανθρωγένεση: Έκτρωση Ενάντια στην Εργασία – Σόφι Λιούις

Η Σόφι Λιούις (Sophie Lewis) είναι συγγραφέας και παρα-ακαδημαϊκός που ζει στη Φιλαδέλφεια, διδάσκει μαθήματα στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Μπρούκλιν περιοδικά όπως το Feminist Theory. Η Σόφι έχει σχέση, αν και μη αμειβόμενη, με το Κέντρο Έρευνας Φεμινιστικών, Κουίρ και Διεμφυλικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες της στο lasophielle.org. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Full Surrogacy Now: Feminism Against Family και Abolish the Family: A Manifesto for Care and Liberation, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Verso Books και Salvage Editions. Τουιτάρει στο @reproutopia.

Το κείμενο της Σόφι Λιούις με τίτλο Free Anthrogenesis: Antiwork Abortion περιλαμβάνεται στο δωδέκατο τεύχος του περιοδικού Salvage που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2022 σε έντυπη μορφή. Το αγγλικό πρωτότυπο δημοσιεύτηκε την 1η Ιουνίου του 2022 στην επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού, όπου και παραμένει προσβάσιμο. Για περισσότερα, βλ. Free Anthrogenesis: Antiwork Abortion – Salvage.

Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από τον Πέτρο. Την κοπιώδη δουλειά της επιμέλειας ανέλαβε με αυταπάρνηση η Σούλα. Η μετάφραση θα ήταν πολύ χειρότερη χωρίς τα πολύτιμα σχόλια και τις παρατηρήσεις που έκαναν ο Βαγγέλης, ο Ντης, ο john Akis και η Σοφία. Θερμές ευχαριστίες.

Ολόκληρο το κείμενο σε pdf.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *