Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΠΑΕΙ…

Αφίσα που κυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2023 στους τοίχους της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον θάνατο ενός Γερμανού πολίτη στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΠΑΕΙ…

Tο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας δεν υπάρχει τυχαία τοποθετημένο σε αυτήν την περιοχή. Η Ομόνοια ήταν για πολλά χρόνια αυτό που θα λέγαμε “μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας”.
Η ύπαρξη, επομένως, ενός Α.Τ. λίγα μόλις μέτρα από εκεί που λαμβάνουν χώρα τόσες “έκνομες” πράξεις, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Ο μόνος τρόπος να διαχειριστείς μια “προβληματική “ περιοχή, η οποία εξευγενίζεται και τουριστικοποιείται, είναι η βία, η καταστολή και ο εκτοπισμός όσων περισσεύουν.

Για τον Εμπουκά που δολοφονήθηκε / Για την 19χρονη που βιάστηκε / Για τον “πιωμένο” Γερμανό που “έπεσε” από το παράθυρο / Για τις οροθετικές που διαπομπεύθηκαν / Για τον βρώμικο ρόλο και την εμπλοκή αστυνομικών σε κυκλώματα διακίνησης κάθε είδους, από τα κουμάντα και τις προστασίες σε μαγαζιά, μέχρι τα κέρδη από τα ντίλια και τη διακίνηση ανθρώπων.

Για ολες τις “προβληματικές” φιγούρες που φαίνονται διαφορετικές -αν δεν είναι τελείως αόρατες, που “βρωμάνε”, που μιλάνε “ακαταλαβίστικα”, που είναι “παραβατικές”, που “χαλάνε” την ιλουστρασιόν εικόνα μιας πόλης στην οποία δεν χωρανε, μίας πόλης που τους ωθεί στο περιθώριο ή στον θάνατο, απλά για να φορέσει τα καλά της.

Για όλους τους λόγους του κόσμου… βασικά.

Για όλους τους μετανάστες, τις χρήστριες, τους άστεγους, τις σεξεργάτριες, τα άτομα με αναπηρία που κακοποιήθηκαν, βασανίστηκαν, ξεφτυλίστηκαν, βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν μέσα σε αυτήν τη μαύρη τρύπα της Αθήνας που λέγεται Α.Τ Ομόνοιας.

Στις 28 Μαΐου, κυκλοφόρησε η είδηση πως ένας Γερμανός πολίτης έπεσε, άγνωστο το πώς, από τον δεύτερο όροφο του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας στην Αθήνα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε. Αυτές ήταν όλες κι όλες οι πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, καθώς οι μπάτσοι του τμήματος αρνήθηκαν να δώσουν ακόμα και το όνομά του στους γιατρούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *