ΤΡ 20.6 | ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Υπάρχει η πρακτική των pushbacks και οι φράχτες που αναγκάζουν τους μετανάστες και τις μετανάστριες ν’ αναζητούν όλο και πιο ριψοκίνδυνα περάσματα για την Ευρώπη.

Υπάρχει η παρανομοποίηση της μετανάστευσης που γεννά διακινητές, εκμετάλλευση, άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες μεταφοράς.

Υπάρχει η ποινικοποίηση της διάσωσης που αφήνει τις μετανάστριες αβοήθητες, έχοντας μετατρέψει το Αιγαίο σ’ ένα ατελείωτο νεκροταφείο.

Υπάρχουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς, προερχόμενα απ’ όλους αυτούς που πιο πριν έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δημιουργηθούν οι συνθήκες δολοφονίας τους.

Υπάρχει το ρατσιστικό μίσος για όσους επέζησαν, στα κέντρα των πόλεων, στις γειτονιές, μακριά από τις δημοσιογραφικές κάμερες και τις επισκέψεις των επισήμων.

Υπάρχει η εκμετάλλευση, από τα κέντρα κράτησης μέχρι τα φραουλοχώραφα, και από τα κυκλώματα σωματεμπορίας μέχρι τις μηχανιώνες αυτής της φιλάργυρης χώρας.

Υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος με στρατόπεδα συγκέντρωσης, με δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα, με πνιγμούς στο Αιγαίο.

και απέναντι σε όλα αυτά

Υπάρχει η εμπρόθετη κίνηση των ίδιων των μεταναστριών. Η επιμονή τους να αναζητούν μια καλύτερη ζωή μέσα στον χειρότερο ζόφο. Να συνεχίζουν να σπάνε το ένα σύνορο μετά το άλλο. Να βάζουν φωτιά στις Μόριες αυτού του κόσμου.

Υπάρχει η αλληλεγγύη. Οι κοινοί αγώνες. Η ανάγκη να σταθούμε δίπλα στα όμορφα και μαζί στα δύσκολα. Η επιθυμία να συντονίσουμε τους χτύπους των καρδιών μας με τις δικές τους, μέχρι να σταματήσει να χτυπάει η καρδιά αυτού του άκαρδου κόσμου.

Υπάρχει η κοινή γνώση και εμπειρία πως όσο παραμένουμε θεατές, όσο σιωπούμε, όσο αποφεύγουμε να συναντηθούμε με τους Άλλους, όσο δεν κατεβαίνουμε στον δρόμο για να τον σταματήσουμε εμείς, ο πόλεμος του ελληνικού κράτους εναντίον των μεταναστριών όλο και θα εντείνεται. Και γι’ αυτό…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ

Πορεία οργής – Καμάρα, Τρίτη 20.6 – 6μμ

ΦΑΜΠΡΙΚΑ*ΥΦΑΝΕΤ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *