ΠΑ 25.8 | Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε μετανάστ(ρι)ες & καταλήψεις

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΟΤΟΣ ΣΤΗ ΝΕΚΡΙΚΗ ΣΙΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Οι καταλήψεις αποτελούν τον τόπο της συλλογικής μας ανατίμησης, της οργάνωσης ενάντια στον κόσμο του εμπορεύματος και των αφεντικών, της αλληλεγγύης στους/στις μετανάστ(ρι)ες, της επίθεσης στο χρόνο και σε κάθε εξουσία.

Και για αυτό έχουν βαλθεί να τις εξαφανίσουν.

Η εξουσία πάντα εχθρευόταν όσους θυμούνται. Όσες δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν κοιτάνε τη δουλειά τους. Όσες και όσους οργανώνονται, συναντιούνται, βρίσκουν τρόπους να δημιουργήσουν ρωγμές σε αυτή την καθημερινότητα του “έτσι είναι τα πράγματα”.

Οι εκκενώσεις των καταλήψεων Ζιζάνια και στεκιού Άνω Κάτω Πατησίων δεν είναι τυχαίες. Έρχονται σε μια συγκυρία όπου η κλιματική βαρβαρότητα έχει σαρώσει και αυτό το καλοκαίρι τα πάντα. Βαρβαρότητα με έναν διττό τρόπο. Απο τη μία, ζούμε τη μαζική περιβαλλοντική καταστροφή του οικοσυστήματος, με εξέχουσα αυτή του δάσους της Δαδιάς, στην οποία πλέον μετράμε και χαμένες ανθρώπινες ζωές. Από την άλλη, τη βαρβαρότητα που επιδεικνύει το κράτος και ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μπροστά σε αυτή την καταστροφή, στοχοποιώντας τους μετανάστες ως υπαίτιούς της. Ένα κομμάτι της κοινωνίας έχει κυνικά επιλέξει να πατήσει κυριολεκτικά επί πτωμάτων. Οι φασίστες στον Έβρο οργανώνουν πολιτοφυλακές και επιτίθενται σε όποιο μετανάστη βρουν μπροστά τους με την αγαστή υποστήριξη του κράτους.

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν είναι μόνο οι πιο οξυμένες στιγμές που βιώνουμε και την τελευταια εβδομαδα, αλλά είναι η νέα κανονικότητα αυτού του συστήματος που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι θάνατο και δυστυχία. Οι εκκενώσεις των καταλήψεων θέλουν να εμπεδώσουν στον κόσμο που συνεχίζει να ασφυκτιά στη γαλανόλευκη περηφάνεια ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.

Η εξουσία πάντα θα επιτίθεται σε αυτές που θυμούνται πως αυτός ο κόσμος δεν είναι ανίκητος. Πως η πραγματικότητα που ζούμε είναι μόνο το παρόν, κι ότι το μέλλον παραμένει ανοιχτό στοίχημα, ότι ζούμε πάντα την προϊστορία της ανθρωπότητας.

Δυστυχώς για τους μπάτσους, τους φιλόδοξους δημάρχους και τους υπουργούς, τους φασίστες και τους κανίβαλους αυτού του κόσμου έχουμε άσχημα νέα: η αλληλεγγύη, η χαριστικότητα, η συντροφικότητα και η δημιουργικότητα που κρύβουν μέσα τους οι κατειλημμένοι τοίχοι, ξεχύνονται πάντοτε πέρα από τα όριά τους. Γιατί αν κάτι μας μαθαίνουν οι καταλήψεις, τότε είναι σίγουρα ότι τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα.

Ούτε η ίδια η ζωή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΖΙΖΑΝΙΑ

ΔΥΝΑΜΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΥΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 13 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ & ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

25.8 – ΚΑΜΑΡΑ – 20:00

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *