ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ
“ΦΙΛΟΤΙΜΩΝ” “ΦΙΛΗΣΥΧΩΝ” ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΩΝ

Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
είναι οι επιθέσεις εναντίον Αλβανών το 2004 / είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής / είναι η Μανωλάδα / είναι οι πνιγμένες μετανάστριες στο Αιγαίο / είναι οι δολοφονίες μεταναστ(ρι)ών εργατ(ρι)ών / είναι ο Τόνι Ονούα, είναι ο Εμπουκά / είναι οι βασανισμοί και οι απαγωγές στα τμήματα, στα σύνορα, στα χέρια μπάτσων, καραβανάδων, λιμενικών / είναι τα pushbacks / είναι τα πογκρόμ πριν λίγα χρόνια, είναι κι αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα.

Τα πογκρόμ μεταναστ(ρι)ών με τη δικαιολογία των “εμπρησμών” είναι η επιβεβαίωση μιας κοινωνίας που αυτοϊκανοποιείται με την ίδια της την ξεφτίλα. Το να κυνηγάς μετανάστ(ρι)ες ενώ παραδίπλα καίγεται το χωριό σου, το να χειροκροτάς τους πατριώτες κυνηγούς-κανίβαλους, είναι η αναπόφευκτη κατάληξη ενός διανοητικού χυλού. Ο χυλός αυτός δημιουργήθηκε εξίσου από τις ρητορείες για “ευαίσθητες περιοχές”, “υβριδικούς πολέμους” και τείχη-φρούρια που θα μας σώσουν από τους εισβολείς, κι από την υιοθέτηση συνωμοσιολογικών αντιλήψεων που τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν στη δημόσια σφαίρα. Έτσι οι πυρκαγιές γίνονται αντιληπτές, όχι ως έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας και εγκατάλειψη του πυροσβεστικού σώματος, αλλά μόνο ως επίθεση από κάποιον εχθρό. Και ο εχθρός δεν μπορεί παρά να είναι ξένος.

Σε αυτό τον τόπο όμως δεν υπάρχουν μόνο οι κανίβαλοι. Υπάρχουμε και εμείς που στον αγώνα των μεταναστ(ρι)ών για μια καλύτερη ζωή, βλέπουμε τους αγώνες για τη δικιά μας ανατίμηση. Στα σώματα των μεταναστ(ρι)ών δεν εγγράφεται μόνο η κρατική και ρατσιστική βία, αλλά και η ίδια η ρήξη με έναν κόσμο που εξολοθρεύει όποιον δεν χωράει σε αυτόν.

Στο εδώ και το τώρα και κόντρα σε όλους αυτούς που μισούν τον Άλλο, το κάνουμε ξεκάθαρο για μια ακόμα φορά:

ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ

ΠΙΣΩ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *