Ο ΕΚΧ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ!

Ο ΕΚΧ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ!

ΤΟ ‘ΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ
Παπάδες που κυνηγάνε τα φράγκα της εκκλησιαστικής περιουσίας, φιλόδοξοι δήμαρχοι που έχουν βαλθεί να μην αφήσουν εκατοστό δημόσιου χώρου, φερέλπιδες υποψήφιοι, υπουργοί, μπάτσοι, όλοι κάτι έχουν βαλθεί να κερδίσουν από τις εκκενώσεις καταλήψεων.
Όλοι τους ελπίζουν να ξεμπερδέψουν με τις καταλήψεις μια και καλή. Γιατί γνωρίζουν ότι λειτουργούν ως τόποι συνάντησης, ως σημεία συλλογικοποίησης των ανήσυχων υποκειμένων.
Όλοι τους ελπίζουν πως (ξανα)κόβοντας το ρεύμα στον ΕΚΧ Σχολείο στις 6.9 η ζωή τους θα γίνει πιο εύκολη. Ας το ξανασκεφτούν.
Εδώ και 13 χρόνια ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο αποτελεί σημείο αναφοράς για αυτή την πόλη. Ένα ζωντανό ανάχωμα στον εθνικισμό, ένας χώρος για όσες ασφυκτιούν στον κόσμο της εξουσίας, της πατριαρχίας, του εμπορεύματος, ένας κρότος στη σιγή μιας πόλης που σιχαίνεται τον θόρυβο της ζωής.
Δυστυχώς για τους διάφορους κρατικούς και δημοτικούς καλοθελητές-παρατρεχάμενους που ονειρεύονται «καθαρές» γειτονιές, δίχως χώρους αντίστασης, χωρίς σχέσεις αλληλεγγύης, τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό. Γιατί το κτίριο στη γωνία Βασιλέως Γεωργίου & Μπιζανίου δεν είναι σχολείο μόνο στο όνομα. Εδώ και 13 χρόνια δίνει αμέτρητα μαθήματα αλληλεγγύης και αντίστασης, με χιλιάδες αριστούχους τελειόφοιτους.
Το Σχολείο θα παραμείνει ένας χώρος για τη μάθηση της ελευθερίας. Βρέξει-χιονίσει, μέρα και νύχτα, θα παραμείνει στη μπρίζα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κι αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΚΧ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *