ΠΕ 5.10 19:00 ΚΑΜΑΡΑ | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

μην είστε ανόητοι
ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

Γιατί όμως εμείς επιμένουμε να μιλάμε ξανά και ξανά γι’ αυτούς τους χώρους; Γιατί δίνουμε χρόνο, όρεξη και ιδέες στις καταλήψεις; Επειδή η πραγματικότητα δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε προοπτική σε μια αφήγηση που τάζει ευημερία, ανέλιξη, ανάπτυξη. Ή τέλος πάντων οποιαδήποτε τέτοια προοπτική φροντίζει να περνάει πάνω απ’τις ζωές μας. Να υποτιμάει τους ανθρώπους στις δουλειές, στα νοσοκομεία, στα σπίτια τους. Να τους κάνει πογκρόμ στις πόλεις, να τους επαναπροωθεί ή να τους δολοφονεί στα σύνορα. Να ποδοπατάει τη φύση μέχρι να ρουφήξει κάθε τελευταίο
ψήγμα κέρδους που μπορεί αυτή να αποφέρει. Φροντίζει να γεννάει διαχωρισμούς, να χαράζει φύλα, φυλές, (αν)ικανότητες, αδυναμίες. Και στο τέλος, ο καθένας να πεθαίνει μόνος του και χωρίς πολλή φασαρία.
Γι’ αυτό στις καταλήψεις επιλέγουμε να μοιραζόμαστε τις ζωές μας. Επιθυμούμε να μιλάμε για όσα μας ζορίζουν, για όσα μας υποτιμούν, για όσα μας καταπιέζουν. Να οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας σε κάθε γειτονιά χωρίς αρχηγούς και ακόλουθους, χωρίς λεφτά, χωρίς διαχωρισμούς. Να οραματιζόμαστε όλα αυτά που μπορούμε να κάνουμε ώστε να αλλάξουμε όλα αυτά που έχουμε γίνει. Και γι’ αυτό τις υπερασπιζόμαστε. Ώστε να αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας από κοινού.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *