ΤΡ 12.04 18:30 πάρκο της ΕΡΤ3 | ΠΟΡΕΙΑ: Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Από την αρχή της χρονιάς βλέπουμε το κόστος ζωής μας να έχει φτάσει στα ύψη, τα ενοίκια των σπιτιών μας βρίσκονται στο θεό και ο έτσι κι αλλιώς χαμηλός μισθός μας (το μόνο πράγμα που δεν αυξάνεται) δεν φτάνει ούτε για τα βασικά. Το κράτος προσπαθεί να μας πείσει ότι οι ανατιμήσεις όλων των προϊόντων, οι αυξήσεις στην βενζίνη, οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο και μας καλούν να βάλουμε για μια ακόμα φορά πλάτη. Την ίδια στιγμή, οι διάφοροι απολογητές του καπιταλισμού εστιάζουν στην κακοδιαχείριση και στην διαφθορά χτίζοντας το έδαφος για την αποσυμπίεση της κοινωνικής δυσαρέσκειας και την επανακετεύθυνση της προς τις κάλπες.

 

Κόντρα σε όλους τους παραπάνω, γνωρίζουμε ότι η κρίση παραμένει παρούσα μετά από τόσα χρόνια, όχι λόγω στρεβλώσεων και απρόοπτων στο σύστημα, αλλά γιατί υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ανθρώπινη ζωή έχει σημασία. Υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται να παραδοθούν σε αυτό που παρουσιάζεται ως ιδεατός καπιταλισμός, κάποιοι που αρνούνται να υπάρχουν απλά ως γρανάζια μιας καλολαδωμένης μηχανής.

 

Είμαστε κάτι παραπάνω από γρανάζια. Είμαστε αυτοί που δημιουργούμε τον πλούτο αυτού του κόσμου και για αυτό θα τον διεκδικήσουμε. Έχουμε ανάγκες και επιθυμίες που δεν χωράνε σε κανέναν κρατικό προϋπολογισμό, σε κανένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Και κυρίως, έχουμε η μια την άλλη. Μέσα στην κρίση λοιπόν, διαλέγουμε πλευρά: κόντρα στην μοναξιά και την παραίτηση, μαζί με όσους αγωνίζονται.

 

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

 

Φάμπρικα Υφανέτ

 

Ανοιχτή Συνέλευση κάθε Τρίτη στις 20:00

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *