Ανακοίνωση για το κάλεσμα αλληλεγγύης για τα συλληφθέντα άτομα της πορείας της 24 Οκτωβρίου

Γράφουμε αυτή την ανακοίνωση προκείμενου να απολογηθούμε για το λάθος μας να μην επισημάνουμε διακριτά την τρανς ταυτότητα ενός από τα συλληφθέντα άτομα της πορείας του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου με ουδέτερο γένος στο ψηφιακό κάλεσμα της Φάμπρικα Υφανέτ για τα δικαστήρια για τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου.

Σκοπός μας δεν ήταν να προσπαθήσουμε να καθηλώσουμε κάποιο υποκείμενο σε κάποια συγκεκριμένη ταυτότητα φύλου, απλά κάναμε ένα λάθος που προέκυψε από τη βιασύνη να δημοσιοποιηθεί το κάλεσμα και την κακή επικοινωνία στο εσωτερικό της συνέλευσης μας. Για αυτό ζητάμε συγνώμη προς το συγκεκριμένο άτομο, καθώς δεν θα θέλαμε να συνεισφέρουμε σε καμία περίπτωση στην προσπάθεια επαναφοράς του στον κυρίαρχο ορισμό των φύλων.

Σε σχέση με την δημόσια αναφορά σε παλαιότερες εκδηλώσεις με αφορμή την έκδοση μας, Τομή της αναπαραγωγής και σε παρεμβάσεις που αναφέρονται στο τρανς βίωμα, είχαμε απαντήσει σε ζωντανό χρόνο ότι πράγματι, η έκδοση δεν καταπιάστηκε με τη σχέση μεταξύ τρανς υποκείμενων και της διαδικασίας της διακοπής κύησης. Ο λόγος είναι ότι ξεκινήσαμε αυτή την έκδοση όντας πιο κοντά σε μία εμπειρία που έχει κατασκευαστεί ως γυναικεία. Παρόλα αυτά επισημάναμε ότι αυτό το αναγνωρίζουμε ως έλλειμμα και ότι θα επιθυμούσαμε από τρανς υποκείμενα να μας ανατροφοδοτήσουν με τις θέσεις και τις απόψεις τους γύρω από το ζήτημα της έκτρωσης σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Εδώ υπάρχει ηχογραφημένη η συγκεκριμένη εκδήλωση-συζήτηση: https://www.1431am.org/audio/recorded-events/2020/10/18/paroysiasi-syzitisi-istorikes-ethnikes-kai-emfyles-ptyches-tis-anaparagogis/ .

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *